Destinacija

Smještena između visokih planina sa jedne strane i plavetnila mora sa druge, Crna Gora predstavlja idealno mjesto kako za odmor tako i zabavu koja može da potraje do ranih jutarnjih časova.

Bečići, Budva

Bečićka plaža, dugačka skoro 2km, je među najljepšim plažama u Crnoj Gori i na Jadranu. 1935.godine je i dobila Gran Pri nagradu u Parizu za najljepšu plažu u Evropi. Na samo 500 metara od Bečića se nalazi ostrvo Sveti Nikola ili kako ga mještani zovu Školj. Ostrvo je obraslo bujnom mediteranskom vegetacijom, pretežno zimzelenim drvećem. Predstavlja pravo ptičje carstvo, a bogato je i sitnijom divljači. Posebnu atrakciju predstavljaju mufloni koji naseljavaju najšumovitiji dio ostrva. Na ostrvu se nalazi crkva Sv. Nikole po kojoj je ostrvo dobilo ime, a koja se prvi put spominje u 16. vijeku. Crkva je okružena velikim brojem starih grobova za koje predanje kazuje da su tu sahranjeni učesnici krstaškog pohoda, koje je zadesila epidemija dok su logorovali u Budvi.
Na ostrvu možete naći nekoliko rajskih plaža do kojih se dolazi isključivo čamcem. Uz samu Bečićku plažu, na uzvišenju među borovima i čempresima nalazi se Crkva Svetog Tome. Po nekim podacima potiče iz 14. vijeka i bila je posvećena apostolu sv. Tomi. Crkva je bila oronula i na njenom mjestu sagrađena je 1910. godine nova crkva posvećena Stefanu Štiljanoviću, poslednjem paštrovskom knezu, srpskom despotu i svetitelju, rođenom u neposrednoj blizini ove crkve. Svake godine ovdje se okupljaju vjernici 17. oktobra, na dan svetog Stefana Štiljanovića, i 19. oktobra, na dan svetog Tome, Tomindan.

Budvanska Rivijera

Budvanska Rivijera predstavlja centar Crnogorskog primorja i centar je crnogorskog turizma. Na rivijeri se nalazi 12,5 km plaža od kojih je najduža Bečićka plaža. Glavni turistički centri su Budva, Petrovac na Moru i Sveti Stefan. Nudi raznovrsnost i obilje plaža na rivijeri dugoj 25 kilometara (Mogren, Jaz, Bečići, Kamenovo, Buljarica...) Turisti mogu da uživaju sa hiljadama drugih u centru grada, na after beach partijima ili u intimi, u tihim uvalama na mjestima gdje se nekada kupala jugoslovenska kraljica Marija Karađorđević (Maria of Romania). Budva je stara oko 2.500 godina i jedan je od najstarijih gradova na Jadranskom moru. Ime Stari Grad, Budva je nosila u Srednjem vijeku. Većina arhitekture Starog Grada je Venecijankog porekla. Vrata, prozori, balkoni i mnoge druge male, ali primjetne stvari su rimskog stila koji je odlikovao Venecijansku Republiku.
Uz uske ulice, male pjace i trgove, ređaju se kafići, butici, barovi, restorani, galerije... da bi tokom ljetnjih mjeseci zahvaljujući predstavama, koncertima i izložbama Stari grad zaista postao Grad teatar, kako se i zove festival koji od 1987. godine oplemenjuje stari primorski grad i daje mu posebnu boju i šarm. Sveti Stefan je ostrvo nedaleko od Budve, danas povezano sa kopnom uskim zemljouzom. Ovo ostrvo predstavlja najluksuznije ljetovalište u Crnoj Gori i jedno od najluksuznijih ljetovališta na Jadranskom moru i u Evropi. Među poznatim ličnostima koji su boravili na Svetom Stefanu su Dolores Ibaruri - La Pasionarija, Jurij Gagarin, grčki kompozitor Mikis Teodorakis, Sofija Loren, Dzeremi Ajrons, Kirk Daglas, Majkl Daglas, Ketrin Zita Džons, Silvester Stalone, Klaudija Šifer, Ronaldinjo a jedan od najboljih tenisera svijeta - Novak Đoković – je Sveti Stefan odabrao za mjesto svog vjenčanja.

Crna Gora

Legenda kaže da se Bogu iznad Crne Gore pocijepala vreća kad je dijelio darove prirode, i na jedno mjesto su mu poispadale planine, ravnice, rijeke, more…Uživanje u spektakularnoj prirodi, opuštanje, odmor, sa druge strane odlična zabava i razna adrenalinska uzbuđenja predstavljaju idealnu kombinaciju za svačiji džep i svačije želje. Male, skrivene plaže za one koji žele da pobjegnu od svakodnevice i stresa, kilometarske pješčane plaže za zabave i žurke tokom cijelog dana i noći, brze rijeke za rafting i kajaking, uređena skijališta i netaknuta prostranstva; karnevali, koncerti, fešte, pozorišta na trgovima...
Država duge tradicije, stjecište različitih kulturnih i religijskih uticaja, na granici Istoka i Zapada, Crna Gora je danas multikonfesionalna i multietnička sredina, poznata po toleranciji i skladnim odnosima njenih naroda. Najatraktivniji lokaliteti: Lovćen, Cetinje, manastir Ostrog, nacionalni parkovi Biogradska gora (jedna od poslednje tri prašume u Evropi), Skadarsko jezero i Prokletije, Tara, Boka Kotorska, Sveti Stefan, Porto Montegro …
  • Adresa:
    Bečićka plaža 31, Rafailovići, Budva
    Crna Gora
  • Telefon:
  • E-mail:

    Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

WEB SYSTEM BY EMARKET1NG.NET