Destinacija

Smještena između visokih planina sa jedne strane i plavetnila mora sa druge, Crna Gora predstavlja idealno mjesto kako za odmor tako i zabavu koja može da potraje do ranih jutarnjih časova.

Bečići, Budva

Bečićka plaža, dugačka skoro 2km, je među najljepšim plažama u Crnoj Gori i na Jadranu. 1935.godine je i dobila Gran Pri nagradu u Parizu za najljepšu plažu u Evropi. Na samo 500 metara od Bečića se nalazi ostrvo Sveti Nikola ili kako ga mještani zovu Školj. Ostrvo je obraslo bujnom mediteranskom vegetacijom, pretežno zimzelenim drvećem. Predstavlja pravo ptičje carstvo, a bogato je i sitnijom divljači. Posebnu atrakciju predstavljaju mufloni koji naseljavaju najšumovitiji dio ostrva. Na ostrvu se nalazi crkva Sv. Nikole po kojoj je ostrvo dobilo ime, a koja se prvi put spominje u 16. vijeku. Crkva je okružena velikim brojem starih grobova za koje predanje kazuje da su tu sahranjeni učesnici krstaškog pohoda, koje je zadesila epidemija dok su logorovali u Budvi.
Na ostrvu možete naći nekoliko rajskih plaža do kojih se dolazi isključivo čamcem. Uz samu Bečićku plažu, na uzvišenju među borovima i čempresima nalazi se Crkva Svetog Tome. Po nekim podacima potiče iz 14. vijeka i bila je posvećena apostolu sv. Tomi. Crkva je bila oronula i na njenom mjestu sagrađena je 1910. godine nova crkva posvećena Stefanu Štiljanoviću, poslednjem paštrovskom knezu, srpskom despotu i svetitelju, rođenom u neposrednoj blizini ove crkve. Svake godine ovdje se okupljaju vjernici 17. oktobra, na dan svetog Stefana Štiljanovića, i 19. oktobra, na dan svetog Tome, Tomindan.

Budvanska Rivijera

Budvanska Rivijera predstavlja centar Crnogorskog primorja i centar je crnogorskog turizma. Na rivijeri se nalazi 12,5 km plaža od kojih je najduža Bečićka plaža. Glavni turistički centri su Budva, Petrovac na Moru i Sveti Stefan. Nudi raznovrsnost i obilje plaža na rivijeri dugoj 25 kilometara (Mogren, Jaz, Bečići, Kamenovo, Buljarica...) Turisti mogu da uživaju sa hiljadama drugih u centru grada, na after beach partijima ili u intimi, u tihim uvalama na mjestima gdje se nekada kupala jugoslovenska kraljica Marija Karađorđević (Maria of Romania). Budva je stara oko 2.500 godina i jedan je od najstarijih gradova na Jadranskom moru. Ime Stari Grad, Budva je nosila u Srednjem vijeku. Većina arhitekture Starog Grada je Venecijankog porekla. Vrata, prozori, balkoni i mnoge druge male, ali primjetne stvari su rimskog stila koji je odlikovao Venecijansku Republiku.
Uz uske ulice, male pjace i trgove, ređaju se kafići, butici, barovi, restorani, galerije... da bi tokom ljetnjih mjeseci zahvaljujući predstavama, koncertima i izložbama Stari grad zaista postao Grad teatar, kako se i zove festival koji od 1987. godine oplemenjuje stari primorski grad i daje mu posebnu boju i šarm. Sveti Stefan je ostrvo nedaleko od Budve, danas povezano sa kopnom uskim zemljouzom. Ovo ostrvo predstavlja najluksuznije ljetovalište u Crnoj Gori i jedno od najluksuznijih ljetovališta na Jadranskom moru i u Evropi. Među poznatim ličnostima koji su boravili na Svetom Stefanu su Dolores Ibaruri - La Pasionarija, Jurij Gagarin, grčki kompozitor Mikis Teodorakis, Sofija Loren, Dzeremi Ajrons, Kirk Daglas, Majkl Daglas, Ketrin Zita Džons, Silvester Stalone, Klaudija Šifer, Ronaldinjo a jedan od najboljih tenisera svijeta - Novak Đoković – je Sveti Stefan odabrao za mjesto svog vjenčanja.

Crna Gora

Legenda kaže da se Bogu iznad Crne Gore pocijepala vreća kad je dijelio darove prirode, i na jedno mjesto su mu poispadale planine, ravnice, rijeke, more…Uživanje u spektakularnoj prirodi, opuštanje, odmor, sa druge strane odlična zabava i razna adrenalinska uzbuđenja predstavljaju idealnu kombinaciju za svačiji džep i svačije želje. Male, skrivene plaže za one koji žele da pobjegnu od svakodnevice i stresa, kilometarske pješčane plaže za zabave i žurke tokom cijelog dana i noći, brze rijeke za rafting i kajaking, uređena skijališta i netaknuta prostranstva; karnevali, koncerti, fešte, pozorišta na trgovima...
Država duge tradicije, stjecište različitih kulturnih i religijskih uticaja, na granici Istoka i Zapada, Crna Gora je danas multikonfesionalna i multietnička sredina, poznata po toleranciji i skladnim odnosima njenih naroda. Najatraktivniji lokaliteti: Lovćen, Cetinje, manastir Ostrog, nacionalni parkovi Biogradska gora (jedna od poslednje tri prašume u Evropi), Skadarsko jezero i Prokletije, Tara, Boka Kotorska, Sveti Stefan, Porto Montegro …
 • Adresa:
  Bečićka plaža 31, Rafailovići, Budva
  Crna Gora
 • Telefon:
 • E-mail:
  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

WEB SYSTEM BY EMARKET1NG.NET